پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

جامعه‌المصطفی می‌کوشد عالمانی تربیت نماید که به وحدت و پیشرفت منطقه خدمت کنند،پیشرفت‌های ایران را متعلق به کشورهای منطقه و جهان اسلام می‌دانیم.

به گزارش حوزه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در دیدار پروفسور آرز بیک‌اف مختار آرزبیک‌اویچ، معاون وزیر آموزش و علوم قرقیزستان ، با ابراز امیدواری از گسترش روابط ایران و قرقیزستان در همة عرصه‌ها به ویژه روابط علمی و فرهنگی، حضور هیئت قرقیزستانی را در المصطفی، تقویت‌کنندة روابط علمی، فکری و معرفتی ایران و قرقیزستان ارزیابی کرد.

رئیس جامعه‌المصطفی گفت: جامعه‌المصطفی،‌ تاکنون، ارتباط با دانشگاه ملی قرقیزستان و اجرای مشترک برخی رشته‌هاوپذیرش تعدادی دانش‌پژوه از قرقیزستان در المصطفی دارد.

وی با اشاره به تأکید جمهوری اسلامی ایران بر راه‌اندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته‌های مختلف، اظهار داشت: تقریباً تمام رشته‌های مهم دنیا در ایران پایه‌ریزی شده است. افزون بر مراکز دانشگاهی، صد مرکز و مؤسسة پژوهشی مستقل از دانشگاه‌‌ها، در ایران فعالیت می‌نمایند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، با بیان این که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در ایران، صدهزار نفر است، از انتشار بیش از پانصد مجلة علمی و پژوهشی در ایران خبر داد و ابراز کرد: مفتخریم که جمهوری اسلامی ایران در زمینة فناوری‌های پیشرفته در نانوتکنولوژی، انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، بیوتکنولوژی، صنایع غذایی، دارویی و نظامی گام‌های بزرگی برداشته است.

وی افزود: جمهوری اسلامی برای حرکت در مسیر علمی در آینده، نقشة علمی و طرح جامع طراحی شده است و همة بخش‌ها براساس آن و طبق چشم‌انداز بیست‌ساله حرکت می‌نمایند.

رئیس جامعه‌المصطفی، با اشاره به وجود شورای راهبردی در ایران و نظارت بر تحقق نقشة علمی کشور، گفت: با عنایت به پیشرفت علمی کشور در دهه‌های گذشته، جمهوری اسلامی ایران از کشورهای پیشگام در عرصه‌های گوناگون علمی است و در بخش‌های زیادی جایگاه نخست را در اختیار دارد.

وی ادامه داد: «حرکت علمی سریع ایران در شرایطی رخ داده است که سال‌های زیادی درگیر جنگ بودیم و در تحریم اقتصادی قرار داشته‌ایم. با این حال، ملت ایران این مسیر را با استواری و تفکر پیموده است».

رئیس المصطفی، دربارة نظام آموزشی حوزوی اظهار داشت: در ایران، نظام آموزش حوزوی، بیشتر در قلمرو علوم اسلامی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:نزدیک به هزار مرکز و مؤسسة حوزوی در ایران فعالیت می‌کنند و در این مراکز صدهزار نفر مشغول به یادگیری علوم هستند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، قم را یکی از شهرهای مهم علمی ایران برشمرد که بخش‌های اصلی حوزه در آن دایر شده است و دانشگاه‌های متعددی در این شهر فعالیت می‌نماید.

وی، در بخش دیگری از سخنانش، جامعه‌المصطفی را نهادی علمی برشمرد که در آن رشته‌های علوم اسلامی و حوزوی و نیز رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی تدریس می‌شود.

وی جامعه‌المصطفی را مهم‌ترین نهاد بین‌المللی ایران ارزیابی کرد و با اشاره به تحصیل 25هزار دانش‌پژوه زن و مرد از بیش از صد کشور با مذاهب مختلف در المصطفی، بیان نمود: جامعه‌المصطفی بیست‌هزار دانش‌آموخته در رشته‌ها و مقاطع گوناگون تحصیلی دارد. در المصطفی، بیش از صد رشته ارائه می‌گردد. همچنین بیش از دوهزار استاد در جامعه‌المصطفی تدریس می‌نمایند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، با بیان این که در تربیت دانش‌پژوهان، بر آشنایی آنان با علوم جدید تأکید داریم، خاطرنشان ساخت: به دانش‌پژوهان خود یاد می‌دهیم که نگاه معتدل داشته و اهل گفت‌وگو با پیروان ادیان و مذاهب دیگر باشند و نیز از نگاه تند به مذاهب و ادیان بپرهیزند و بر منافع کشور خویش تأکید داشته باشند.

وی افزود: مسلمانان باید ملتزم به مبانی اسلامی باشند و در قلمروهای علوم پیش بروند ودر همة بخش‌های علمی در رتبة بالایی قرار گیرند. کشورهای اسلامی و آسیایی، ذخایر عظیمی دارند که اگر در کنار هم قرار گیرند و ارتباط قوی‌تری داشته باشند، به قطب علمی و اقتصادی در دنیا تبدیل خواهند شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز کرد: باید دوره اختلافات درونی مسلمانان و شرق پایان یابد و تفاوت‌های نژادی، زبانی، قومیتی و مذهبی، ما را به جان یکدیگر نیندازد و روحیة دوستی، برادری، همبستگی و همکاری مشترک داشته باشیم.

وی گفت:جامعه‌المصطفی می‌کوشد عالمانی تربیت نماید که به وحدت و پیشرفت منطقه خدمت کنند. ما پیشرفت‌های ایران را به متعلق به کشورهای منطقه و جهان اسلام می‌دانیم و از پیشرفت کشورهای دیگر نیز خرسند می‌شویم. می‌توان با همکاری با هم، پیشرفت‌ها را در زمینه‌های مختلف بسیار بیشتر کرد.

بر اساس گزارش اعلام روابط عمومی المصطفی رئیس المصطفی،‌ در پایان، جامعه‌المصطفی را آمادة همکاری علمی با مراکز علمی قرقیزستان در زمینة تبادل استاد و دانشجو و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و بلندمدت برشمرد و برای پذیرش دانش‌پژوه از قرقیزستان در المصطفی اعلام آمادگی کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha